El Patge Viu-Viu

El Patge Viu-Viu és un emissari dels Reis Melcior, Gaspar i Baltasar. És d'origen europeu amb cabells i barba castanys.

 

Ens visita cada any el diumenge anterior a Nadal, en el moment de preparació de les festes, i és l'encarregat de recollir les primeres cartes dels infants de Martorell, per després lliurar-les als Reis de l'Orient. És l'encarregat del Llibre de la Bona Conducta i de vigilar que tots els nens es portin molt bé.

 

Va vestit amb pantaló i armilla llarga de brocat amb blanc i daurat i rematat amb una levita, guarnit amb passamaneria vermella i daurada. Du un barret treballat sobre un motlle de guix folrat de diferents teles, amb pedreria i unes fantàstiques plomes.

 

Va damunt d'una carrossa que representa una au màgica en moviment plena de colors i llum, acompanyat amb 12 patges.

La Fada Estel és l’ajudant del Patge Viu Viu i encarregada de repassar i apuntar totes les joguines que demanen els nens, així com vetllar per la bona conducta de tots els infants de Martorell.

 

Té la pell clara i els cabells llargs i enrinxolats, és d'origen europeu i va vestida amb tons suaus i teixits delicats.

 

Vol significar el món fantàstic i meravellós on habiten aquests personatges màgics. Porta faldilla de diverses capes de tul blanc, rematat amb tires d'estels platejats i una capelina de pell blanca de pèl llarg.

 

Va acompanyada amb 16 petits estels màgics que la cuiden durant tot el seu viatge damunt d'una carrossa il·luminada amb un gran estel blanc, repartint bombolles per on passa.

La Fada Estel