MELCIOR, el rei blanc, el més ancià de tots, té els cabells i la barba llargs i blancs, és d'origen europeu i va fer ofrena d'or a Jesús.

 

El seu vestit vol significar la procedència de sa majestat, vingut de països del nord, llunyans i freds, de colors terrossos i guarnit amb una pitrera de puntes i pedreria amb una capa de pell per donar sensació d'abric.

 

La seva carrossa amb 7 patges està ambientada també amb el nord d'Europa, amb colors blancs i blaus, donant-li moviment amb un cigne típic d'aquells països.

Els Reis

El Rei Melcior

El Rei Gaspar

GASPAR, el rei ros, és el més jove, té la pell blanca i rosada, i els cabells i barba castanys, és d'origen asiàtic, i va fer ofrena de l’encens a Jesús.

 

El seu vestit és de tela de vellut i brodat a mà amb aplicacions i pedreria. Du una capa de vellut vermell i una sobre capa de color marró, inspirat en un vestit del rei Enric VIII.

 

A l'arribar a Martorell l’esperen 4 patges i 11 soldats, amb una carrossa ambientada en un Castell de l'Edat Medieval, amb un vitrall que representa la vida quotidiana dels soldats i 2 cavalls amb moviment.

El Rei Baltasar

BALTASAR, el rei negre, d’origen africà i la seva ofrena és la mirra.

 

El seu vestit molt acolorit propi de la seva cultura, porta una capa feta amb trossets de pell que imita als animals selvàtics.

 

I com els seus companys de viatge, quan arriba a Martorell s'enfila en una carrossa ambientada en el conte "Les mil i una nits", amb 2 lleons daurats i una llengua de foc que surt del centre de la carrossa acompanyat dels seus 9 patges.

Quan tothom els ha rebuts amb la solemnitat que els escau, comença la feinada de visitar les llars una per una, per portar els regals a tots els nens i nenes.

 

És tradició deixar en un balcó, pati o finestra una sabata de cada membre de la família.

 

A dins, o al costat, hi haurem de deixar una mica de menjar pels Reis i Patges.

 

La feina se'ls farà més fàcil si a cada casa hi troben un petit mos.

 

I ha arribat l'hora d'anar a dormir, perquè demà puguem obrir tots els regals... Si ens hem portat bé.