1962, comença la nostra historia.

La Cavalcada de Reis de Martorell és una entitat sense ànim de lucre que es va crear l’any 1962 gràcies a la inquietud d’un grup de gent que, malgrat les dificultats que comportava la societat fa 50 anys, va tirar endavant el projecte.

 

El fundador i primer president de la Cavalcada de Reis va ser el Sr. Francesc Balaguer. Durant la seva presidència es va saber envoltar d’un equip de persones que encara ara col·laboren de forma voluntària a que aquest dia sigui un èxit. Gràcies a la seva participació han aconseguit que la Cavalcada sigui esperada, encara avui en dia, pels més menuts i no tan menuts de Martorell.

 

L’actual president és el Sr. Xavier Vila, i juntament amb el seu equip han aconseguit mantenir la il·lusió en tots els martorellencs i martorellenques.

 

Des de 1963, Martorell viu cada 5 de gener l’arribada de SSMM Els Reis d’Orient gràcies a tots els membres del Patronat de la Cavalcada de Reis.

 

L’any 2009, Televisió de Catalunya, va reconèixer la rellevància i tradició de la Cavalcada de Reis de Martorell amb la retransmissió en directe per tot el territori, i el 2020 va tornar a conectar la cavalcada de Martorell amb tota Catalunya.

 

Les Persones

El Patronat sempre ha estat format per gent voluntària i compromesa amb l'entitat.

Dintre dels voluntaris hi ha diferents equips de treball. Tenim l´equip directiu format per president i vocals,  un equip tècnic format per fusters, maquilladors, administratius, lampistes, sastresses, etc. que comencen a treballar des del mes de setembre per arribar al dia clau amb la feina feta.

 

Tot comença en una idea en un paper on es crea un esbós, on fusters, pintors i electricistes treballen l’estructura principal de les carrosses. Tot seguit, s’hi suma un altre grup que, puntada a puntada, es dediquen a confeccionar els vestits a mà.

 

També hi ha l’equip que organitza la venda de números per la rifa de la panera, l’equip de l´edició del llibret de la cavalcada i l’equip dels Reis a Casa.

 

Tots junts i tots els altres voluntaris que sortim a acompanyar el recorregut de la Cavalcada, aconseguim que el dia 5 de gener sigui una nit màgica per tothom.

La nostra història