L'Espectacular Arribada dels Reis

La cavalcada comença al voltant de les sis de la tarda a l'emblemàtic Pont del Diable, situat al nucli antic del municipi, quan Ses Majestats apareixen sota un espectacle de colors i música que durant anys ha emocionat a la gent de Martorell.

La Cavalcada

Dades de la Cavalcada 2020

Totes les carrosses i vestits han estat dissenyats i realitzats pels voluntaris del Patronat.

  • 140 figurants dalt de les carrosses.
  • 50 voluntaris a peu fan tasques de protecció.
  • 90 artistes posen música a la desfilada.
  • 40 animadors amb ball i música acompanyen el recorregut.
  • 4 cotxes col·laboren a la mobilitat.
  • 10 tractors s’encarreguen de desplaçar les carrosses.
  • 12 motos vespa obren el pas carregades de regals.

Composició de la Cavalcada 2020

2. Cotxe megafonia del Patronat.

Aquest vehicle porta la megafonia que anuncia l'imminent pas de la cavalcada.

3. Motos AMCAM Vespa Clàssic Martorell

És l'AMCAM (Amics de les Motos Clàssiques i Antigues de Martorell), Secció Vespa Clàssic, amb 12 components. Aquesta entitat col·labora amb la Cavalcada des de 2004 i obre la desfilada.
Més info: https://www.facebook.com/amcamartorell

4. Carrossa de La Panera del Patronat.

Carrossa que porta la gran panera plena d'aportacions d'entitats, empreses i comerços col·laboradors, que es rifa entre tots els martorellencs que col·laboren en la compra de les seves butlletes, sent una important font d’ingressos del Patronat.

5. Grup de Ball Nines Tam Tam.

És un grup de nenes amb 18 components arribades de diferents àmbits que ballen seguint la música d’un espectacular tambor.

6. Grup de Romans: procònsol i comitiva de soldats romans.

Aquest element es basa en els orígens romans de Martorell. Integrada per 9 soldats i un procònsol.

7. Grup Musical Zebrass Marching Band [1].

Formació de 8 músics professionals que, des de fa uns quants anys, han donat un nou aire a la música de la nostra Cavalcada.

Les ZeBRASS recorren els pobles del nostre país i d’Europa des de l’any 2012. La formació es basa en les tradicionals brass bands de la ribera del Mississipí amb bombo, caixa, tuba, secció de saxos, secció de metall amb trompetes i trombons , i tot sovint, amb cantant.

Més info: https://zebrass.cat/

10. Carrossa del Patge Viu Viu.

Enviat de Ses Majestats a Martorell, és l’encarregat del llibre de la bona conducta i de gestionar la preparació de l’arribada dels Reis. Carrossa creada l’any 2019 que recrea una au màgica acompanyada per 13 ajudants.

11. Carrossa Ice Age.

Carrossa amb 12 figurants basada en la pel·lícula del mateix títol.

12. Grup Xaranga Sarrabastall de Godall.

Formació musical original de Godall, un poble de 650 habitants de Tarragona, que es va formar com a xaranga a mitjans dels anys 80. Normalment la componen 9 músics, tres a la percussió, dos trompetes, dos trombons i dos saxos, que interpreten tota mena de música, des de balls clàssics i tradicionals fins a hits més actuals.

13. Carrossa del Rei Blanc.

Carrossa del rei Melcior amb 7 patges, està ambientada amb l’estil del nord d’Europa i, com tots els elements de la Cavalcada, ha estat dissenyada i realitzada per personal voluntari del Patronat.

14. Grup d’Animació Escarabellos.

Els 8 components més desinhibits, uns a dalt d’un camió tocant i altres a peu interactuant amb el públic, donant molta marxa a la desfilada.

15. Carrossa dels Lego.

Carrossa que fa referència a la joguina clàssica de peces. Reconeguda popularment, és representativa de 3 generacions i està formada per 17 personatges totalment integrats a la carrossa.

16. Grup Musical Zebrass Marching Band [2].

De nou, en un altre lloc de la desfilada, l’acompanyament musical de les Zebrass Marching Band.

17. Carrossa del Rei Ros.

Carrossa del rei Gaspar amb 4 patges i 11 soldats, ambientada en un castell de l’Edat Medieval.

18. Carrossa de La Fàbrica de Joguines.

Aquesta carrossa amb 17 nens que s’integren a la imatge de la fàbrica, representa el lloc màgic on es fan realitat els somnis dels nens.

19. Carrossa del Carbó.

La tradició mana que en algun moment els Reis deixin carbó (de sucre) a qui s’ho mereix.

20. L’Alícia.

Element de mides gegantines amb 8 integrants que fa referència al conte Alícia en el País de les Meravelles.

21. Agrupació Musical l'Emburgada del Perelló.

Agrupació musical del Perelló al Baix Ebre, és una formació típica de banda amb instruments de vent i percussió que està formada per més de 40 músics. Les seves actuacions habituals són a concerts, cercaviles o processons.

23. Carrossa del Tren de Vapor.

Carrossa que rendeix homenatge als orígens de la nostra Cavalcada, donat que va néixer l’any 1962 en un taller de voluntaris ferroviaris. Actualment transporta 7 nens i voluminosos regals.

22. Carrossa del Rei Negre.

Carrossa del rei Baltasar amb 9 patges ambientada en el conte Les Mil i Una Nits.

26. Bombers.

8. Carrossa de la Fada Estel.

Personatge que es va incorporar a la Cavalcada l’any 2012 amb motiu del cinquantenari de l’entitat. Es va crear per donar una imatge femenina a la Cavalcada, amb l’encàrrec de gestionar les cartes dels nens i nenes de Martorell que lliuren als patges reials. La Fada Estel està acompanyada per 17 integrants.

9. Grup Musical Martukada.

Grup d’animació musical martorellenc de 22 components format l’any 2007, que marca el pas de la Cavalcada amb ritmes de batucada, ritme brasiler d'influències africanes caracteritzat pel seu estil repetitiu i accelerat.

Més info: http://www.martukada.com/

1. Cotxe de la Policia Local.

24. Protecció Civil

25. Ambulància.

Recorregut Emblemàtic

Darrere l'estela d'una cohort de romans, els tres Reis muntats en cotxes descapotables arriben fins a la plaça de l'Ajuntament on reben la salutació de les autoritats locals.

 

Un cop finalitzats els parlaments al balcó de l'Ajuntament, es dóna inici a la cavalcada pels carrers principals del municipi.

 

La comitiva està formada per les Carrosses Reials, carrosses de temàtica infantil fàcils de reconèixer per als més petits i va acompanyada per diversos grups d'animació tant musicals com teatrals per tal de donar vistositat al seu pas.

 

Un cop la comitiva arriba a la Rambla de les Bòbiles es dóna pas a la recollida de cartes als trons reials.