El Patronat, fundat l'any 1962, sempre ha estat format per gent voluntària i compromesa amb l'entitat.

 

Dins del cos de voluntaris hi ha diferents grups de treball, que engeguen la maquinària molts mesos abans de l'esperat 5 de gener. D'una banda, hi ha la junta directiva encapçalada pel president (actualment, Frederic Cardús) i la resta membres. El Patronat el forma també un grup tècnic format per fusters, lampistes, pintors... que s'encarrega de confeccionar i perfeccionar any rere any les carrosses de la Cavalcada. Així mateix, també en els mesos previs, un grup de cosidores posa a punt tots els vestits que sortiran al carrer el dia 5.

 

L'activitat del Patronat va creixent a mesura que acaba l'any i comença el següent. Els voluntaris del Patronat preparen diversos esdeveniments (com l'arribada del Patge Viu-Viu i la Fada Estel del mes de desembre), organitzen la venda de números de la panera i editen el tradicional llibret de la Cavalcada, entre altres accions.

 

A banda, també hi ha el grup encarregat dels Reis a casa.

 

Tots aquests voluntaris, juntament amb tota la resta que surt a acompanyar la Cavalcada, aconseguim que el dia 5 de gener sigui una nit màgica per tothom.

El Patronat de la Cavalcada de Reis